Breekfonds

Breekfonds

Om te worden wie je bent breekjaar tussenjaar

Wij vinden dat het echt voor iedereen mogelijk moet zijn om een Breekjaar-programma te volgen. We geloven in jouw creativiteit en de mogelijkheden die je als jongere hebt om zelf geld te verdienen. Ook al ben je daar zelf misschien nog niet van overtuigd; wij weten uit ervaring met ruim 350 Breekers, dat je versteld zult staan van wat jij zelf kunt realiseren!

Maar misschien speelt er in jouw situatie toch iets waardoor financiële ondersteuning onvermijdelijk is. De realiteit is namelijk dat niet iedereen in dezelfde omstandigheden leeft: 

  • je ouders hebben misschien veel geld, of juist heel weinig inkomen.

  • je kunt misschien slim werken en verdient daar goed mee, of je bent nog erg jong waardoor je uurloon laag is.

  • misschien ben je kerngezond of heb je juist een beperking waardoor je weinig/niet kunt werken.

  • mogelijk heb je een gulle opa of tante. Of heeft juist iedereen in je omgeving het financieel niet makkelijk...

Het zal voor jou dus mogelijk geen makkie zijn om het bedrag bij elkaar te krijgen. Maar we zullen je tot het uiterste coachen om het zélf voor elkaar te krijgen. Is er dan toch nog een hobbel waardoor het niet gaat lukken? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Breekfonds. Hier vind je meer info over de doelstelling en het bestuur van Stichting Breekfonds

Welke stappen doorlopen we samen?
Om dit te onderzoeken kom je eerst naar een Breekochtend (stap 1). Als je daar voelt dat je heel graag Breekjaar wilt doen, vraag je een vrijblijvend intakegesprek (stap 2) aan. Wanneer dat gesprek voor ons beiden positief uitpakt, maken we - als dat nodig is - een financiële afspraak (stap 3). Ook kan het zijn dat we je vragen om aan de slag te gaan met een opdracht, om je eigen financiële power tot op de bodem uit te zoeken (evt. stap 4). Daarna nemen we alles met je door en kijken we naar jouw eigen mogelijkheden. Hierna adviseert Breekjaar of je een afspraak kunt maken met het bestuur van de Stichting Breekfonds (stap 5). Zij nemen uiteindelijk onafhankelijk van Breekjaar een beslissing over financiële support (stap 6). 

Het is dus lastig om op voorhand te zeggen of je in aanmerking komt voor het Breekfonds. Het is een combinatie van factoren, waarbij jouw motivatie echt de allerbelangrijkste is. Wat we in ieder geval zeker weten, is dat wij er alles aan zullen doen om jouw Breekjaar mogelijk te maken!

Ervaringen van doorzetters uit eerdere Breekjaren:

  • Sanne haalde € 2000 op met een crowdfunding actie

  • Vita organiseerde een benefietdiner tijdens haar Breekjaar en haalde € 1500 op

  • Rutger organiseerde tijdens Breekjaar het zandbakfestival en verdiende daar een gedeelte van zijn Breekjaar mee

  • Sven organiseerde een crowdfunding om zijn Breekjaar in september 2017 te kunnen betalen. Kijk hier voor Sven's Facebookpagina 

  • Vele Breekers lenen geld van een ouder, opa of oma en verdienden de rest tijdens het jaar zelf met werken.