Breekjaar - Jaarprogramma

Breekjaar is het meest complete tussenjaar van Nederland. In het jaarprogramma volg je workshops, trainingen, ga je op reis en leer je een passende studiekeuze maken. 

Breekjaar Jaarprogramma
(SEPT 2019 - juni 2020)

infographic jaarprogramma1.jpg

Breekjaar is het meest complete tussenjaar van Nederland.

Van september 2018 tot en met juni 2019 ga je met een groep van ongeveer 30 leeftijdgenoten aan de slag met een intensief programma waarin je ervaart wat jij nou eigenlijk echt wilt en hoe je slimme (toekomst)keuzes kunt maken.

Hoe ziet het Jaarprogramma van Breekjaar eruit?

Je volgt workshops, trainingen, leert ondernemen en samenwerken - alles onder begeleiding van jouw persoonlijke coach. Het jaar bestaat uit projecten met verschillende thema’s. In het laatste project leer je ondernemen en organiseer je samen met de andere Breekers een festival!

In het jaarprogramma ga je 3x op kamp, de natuur in. Je wordt begeleid in het maken van een passende studie- of toekomstkeuze. Tot slot ga je 6 weken op reis. Dichtbij of ver weg, dat is aan jou: je mag dit avontuur helemaal zelf invullen!

In jouw Breekjaar is er ruimte om te leren waar jij behoefte aan hebt, op je eigen manier. Het belangrijkste is dat JIJ erachter komt wat je leuk vindt, wat je goed kunt en wat je wilt. En wij zijn er voor je om je daarbij te ondersteunen! 


Data van aankomende Breekochtenden: (kennismaking)

De inschrijvingen voor Breekjaar 2019/2020 zijn geopend. Ontdek zelf of Breekjaar wat voor je is tijdens de gratis Breekochtend:

  • Zaterdag 17 november (10u-13u) Amsterdam

  • Zaterdag 8 december (10u - 13u) Amsterdam

  • Zaterdag 22 december (10u - 13u) Utrecht

  • Zaterdag 5 januari (10u - 13u) Amsterdam

Op een Breekochtend ervaar je hoe Breekjaar in zijn werk gaat. Je ontmoet coaches en oud-Breekers. Natuurlijk is er ook ruimte voor al je vragen.

Voor wie is Breekjaar: Breekjaar is voor alle jongeren van 16 tot 24, ongeacht je vooropleiding. 

Jij: denkt na over een tussenjaar, bent gestopt met je school/studie of weet even niet goed wat je wilt.

Wanneer: september 2018 t/m juni 2019 (plus 3 zaterdagen in het najaar van 2019).

 

Waar: Twee locaties: Utrecht & Amsterdam

Kosten: Lees hier wat Breekjaar kost en hoe je dit haalbaar kunt maken. De Breekochtend zelf is gratis!


Breekjaar en werken

Tijdens het programma zijn 3 dagen per week gereserveerd voor het programma en workshops. De andere dagen van de week zijn bedoeld om te werken. Door zelf te werken word je zelfstandiger en meer betrokken. 

Samen met jouw persoonlijke coach en de andere Breekers uit jouw groep maak je een persoonlijk en financieel ontwikkelingsplan, zodat je jouw Breekjaar kunt financieren of een bijdrage kunt leveren.

Ook als jouw ouders het programma voor je betalen, moedigen wij je aan om toch te gaan werken. Dit kan ook vrijwilligerswerk zijn, of een stage bij een bedrijf.

Tijdens jouw intakegesprek nemen we jouw (financiele) situatie onder de loep. Er is altijd van alles mogelijk!


iets voor jou_.jpg

KENNISMAKEN EN INTAKE

Denk je dat Breekjaar bij jou past? Of ben je er nog niet helemaal uit?

Kom dan gewoon naar een Breekochtend om kennis te maken. Je kunt dan in een paar uur ervaren wat Breekjaar doet. Ook je ouders zijn welkom om kennis te maken en vragen te stellen.

Na de Breekochtend kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. We nemen dan 1,5 uur de tijd om erachter te komen of Breekjaar de juiste keuze voor jou is op dit moment. In het intakegesprek is ruimte voor al jouw vragen, twijfels en overwegingen.

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Om je op te geven voor een intakegesprek hoef je dus nog niet zeker te weten of je Breekjaar wilt gaan doen!