Breekers Blog - Breekjaar

Op het Breekers Blog van Breekjaar lees je over het concept van een tussenjaar, het maken van een studiekeuze en het ontwikkelen van specifieke skills. 

Epic Weekend

Terwijl mijn vrienden al vanaf maandagochtend uitkijken naar de vrijdag, kan ik elke week juist niet wachten tot het weer maandag is. Mijn “weekend” valt sinds kort namelijk op maandag en dinsdag. Woensdag tot en met zondag ben ik aan het werk (en begrijp me niet verkeerd, ik heb echt een heel leuke baan. Maar toch net niet leuk genoeg om als “weekend” te omschrijven) en al die tijd tel ik de dagen af tot het weer maandag is. Op maandag begint Breekjaar namelijk weer.

Schermafbeelding 2014-10-22 om 09.43.49.png

Ik ben één van de weinige Breekers die in Utrecht woont en daarom niet afhankelijk is van treintijden. Het enige waarvan ik afhankelijk ben is mijn eigen motivatie om op tijd uit bed te komen en de deur uit te gaan. En op dagen dat ik naar Breekjaar mag, sta ik zodra mijn wekker gaat klaarwakker naast mijn bed. Voor de mensen die weten hoe goed ik normaal gesproken de snooze-knop op mijn wekker blindelings weet te vinden, is dat nogal al een verrassing waarschijnlijk. Maar op maandag en dinsdag word ik, hoe laat ik ook ben gaan slapen, meteen en vol energie wakker.

Vandaag is het dinsdag, wat dus betekent dat ik Breekjaar had. Ik had vanochtend, zonder echt na te denken, een shirt aangetrokken met daarop de tekst EPIC WEEKEND.  In de pauze merkte iemand op dat het helemaal geen weekend was. Natuurlijk, daar had ze volledig gelijk in. Maar op het moment dat ze het zei bedacht ik me dat ik het helemaal goed had gedaan toen ik vanochtend dit shirt aantrok. Want, zoals ik hierboven al schreef, Breekjaar voelt voor mij echt als weekend. En het mooiste is nog wel dat dit weekend me iets anders oplevert dan een kater en een lege portemonnee, zoals de weekenden van de meeste mensen van mijn leeftijd. Mijn weekend brengt me bakken vol met energie, mooie momenten en heel veel waardevolle lessen waarvan ik nu al weet dat ik er voor de rest van mijn leven iets aan ga hebben.

Morgen is het woensdag. En woensdag is voor mij nu wat vroeger altijd maandagochtend was: één van de zwaarste momenten in de week. Het besef dat het nog vijf hele dagen duurt voordat het weer weekend is. Maar dat “weekend” is het wachten zeker waard.

- Sanne Bosselaar / sannebosselaar.wordpress.com/