Breekers Blog - Breekjaar

Op het Breekers Blog van Breekjaar lees je over het concept van een tussenjaar, het maken van een studiekeuze en het ontwikkelen van specifieke skills. 

Groei

Groei  

Geschreven door Mette Hermkens. 

mette.jpg

Groei heb je in alle soorten en maten. Exponentiële groei, fysieke groei, mentale groei en Breekjaar groei. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van verschillende soorten groei en ik wil er eentje nader belichten: Breekjaar groei. De definitie van Breekjaar groei is: de grote broer van de mentale groei die verband houdt met een jaar om je te oriënteren op je studie, geweldige Breekers en geweldige coaches. Hoe deze definitie is ontstaan? Dat zal ik je vertellen!

Om te beginnen zal ik de beginsituatie schetsen. Een onwennig, onstuimig en hecht zooitje ongeregeld begon aan een mysterieus jaar met als hopelijke uitkomst een goede studiekeuze. Ik zal niet verder ingaan op de studiekeuze zelf want dan kan ik beter een boek schrijven, maar ik zal wel verder ingaan op de onzekerheid die toen de toon zette. Niemand had eigenlijk een idee. Er was nog veel verlegenheid en onzekerheid en mocht iemand al wel een idee hebben over zijn of haar toekomst, waren er teveel twijfels of keuzes.

De eerste verandering die voor een leek te pijlen was, was het eerste Breekmoment. Iedereen mocht iets over zijn voortgang vertellen. Als zenuwen gelijk stonden aan dieren was het daar een hele grote dierentuin. Maar, iedereen bracht het er zoveel beter vanaf dan diegene vooraf had gedacht. We hadden het allemaal toch maar even geflikt en het vertrouwen in eigen kunnen steeg gestaag. De eerste Breekjaar groei was een feit.

Dat de Breekjaar groei zich tot z'n enorm hoogtepunt zou stoten, hadden we allemaal niet durven dromen. Iedereen heeft z'n studiekeuze gemaakt en mocht iemand niet gaan studeren, heeft diegene wel een fucking awesome ander plan waar die helemaal achterstaat. Niemand laat zich meer van de wijs brengen en is zeker van zijn zaak! Daarbij werd er op het laatste Breekmoment zo zelfverzekerd gepresenteerd en met een enorme dosis openheid. Iedereen stond versteld. Is dit nog wel mijn zoon/dochter? Ik kan alle ouders geruststellen: dat is zeker het geval!
We zijn alleen gepimped tot mentale krachtpatsers door onszelf, elkaar en prachtcoaches.

Kortom, godverdomme. Ik ga me niet aan schrijfregels houden. Breekjaar, bedankt en ik hoop dat veel mensen nog van je mogen genieten!