Nieuws - Breekjaar

Lees meer nieuws over alle eigenschappen van een Breekjaar: tussenjaar, studiekeuze, persoonlijke ontwikkeling, coaching, stoppen met studie en naar het buitenland gaan. 

Open Avond voor Fans van Breekjaar

Om de zes weken organiseren we een open avond op onze locatie 'de Pionier' in Utrecht. 
Iedereen die meer wil weten, inspiratie op wil doen, onze locatie wil rondneuzen of Breekers wil spreken over hun ervaringen, is welkom! Gisterenavond was er weer zo'n avond. Lees hier het e-mailtje dat we vanochtend ontvingen van Harry Bakker, een van de aanwezigen. 

"Wat heb ik een gave avond meegemaakt gisteravond. Heel, heel gaaf!

Tegen 17.00 uur vertrok ik naar Utrecht, niet wetende wat ik kon verwachten, maar met wel heel veel positieve energie en nieuwsgierigheid. Eén van de eerste indrukken die ik bij de deur stond die me toegang tot het gebouw verschafte was: 'De kracht van de eenvoud!' èn 'Warm Welkom'. Half op de deur hing een blauw vlaggetje met daarop de tekst ( ik weet hem niet meer letterlijk) 'Ongelooflijk welkom'. Geen wapperende banners o.i.d. gewoon een eenvoudig stukje slinger. Toen ik vervolgens de ruimte van Breekjaar binnenstapte ervoer ik gelijk hoe welkom ik was. Een van de Brekers stelde zich voor en nodigde me uit voor koffie, enz. Vanaf moment één heb ik 'de glimlach' ervaren. Hierover ga ik een BLOG schrijven. Dit heb ik nog nooit gedaan, maar moet nu n.a.v. dit bezoek op papier.

Geweldig om te zien hoe bevlogen Patrique vertelt over Breekjaar en de energie die hij uit- en overstraalt. Gaaf! Vanaf moment één heb ik een viertal jongeren gezien die stralen als ze vertellen wat ze al hebben geleerd en hoe enthousiast ze zijn om nog meer te leren. Geen neerslachtige verhalen of zuchtend over pittige programma's. Nee, verbinding, passie, energie. Natuurlijk zullen ze ook moeilijke momenten kennen en support nodig hebben, maar wie heeft dat niet.
Ik heb die avond zoveel inspiratie opgedaan, kwam zo op mijn plek thuis in mezelf. Dit is wat ik wil doen, waarmee ik iets wil doen. Dit is mijn bijdrage aan de samenleving. Ik heb een opdracht (jonge) mensen heel te laten, zichzelf te laten zijn, opdat ze gaan ontdekken wat zij goed zijn zoals ze zijn en wat ze voor anderen en de samenleving kunnen betekenen.

Kortom de avond bracht me één grote glimlach waarvan ik allereerst 140 kilometer zelf heb kunnen nagenieten tijdens mijn terugreis naar het mooie Gramsbergen. Vervolgens heb ik mijn glimlach kunnen doorgeven aan mijn vrouw die nog wakker was toen ik om 23.15 uur thuis kwam. "Je straalt helemaal", gaf ze me terug. Ik vertelde haar mijn belevenis en vertelde haar mijn ontdekking: 'De glimlach'."

Woensdagavond 20 mei is weer een open avond; van 19.00-21.00 in Utrecht. Wil je er bij zijn? Je bent van harte welkom! Stuur even een e-mailtje naar anke@breekjaar.nl en dan zien we je dan!