Nieuws - Breekjaar

Lees meer nieuws over alle eigenschappen van een Breekjaar: tussenjaar, studiekeuze, persoonlijke ontwikkeling, coaching, stoppen met studie en naar het buitenland gaan. 

OP NAAR JOUW DROOM IN 10 STAPPEN

In de lange lijst van cliché’s, staat ‘dit jaar ga ik het anders doen’ misschien wel bovenaan. Logisch, want cliché’s zijn meestal heel erg waar. En toch voelen ze ‘leeg’ – ze hebben hun waarde een beetje verloren. Heel zonde eigenlijk, want ze raken vaak precies de kern. In dit geval jouw verlangen naar het leven dat je écht wilt.

Er is helemaal niks mis mee om daarmee te beginnen op 1 januari. Er is namelijk nooit iets mis met beginnen met het realiseren van je droom. Spannend, dat wel! Logisch ook, het is namelijk iets heel groots. Deze 10 tips kunnen je helpen om stapje voor stapje dichter bij jouw ideale leven te komen. Heerlijk toch? 

Stap 1: Droom groot.

12190993_10207906999819620_8809416291937414512_n.jpg

Als je droomt, mag alles – het is immers jóuw droom. Doe geen water bij de wijn, maar sta jezelf toe te fantaseren over alles wat je graag zou bereiken. Dromen maakt vrij, inspireert en motiveert. Eckart Tolle stelt in zijn boek ‘the Power of Now’, dat mensen over het algemeen banger zijn om gelukkig te zijn, dan ongelukkig. Ga eens na: hoe zit dat bij jou? 

Stap 2: Visualiseer je dromen.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat visualisatie werkt! Door te zien waar je heen gaat, zo gedetailleerd mogelijk, wordt de kans dat je je doel bereikt groter. Een paar minuten per dag maakt al verschil. Wil je hier meer over weten? Je leest het hier

Stap 3: Maak ze concreet.

… en spreek dit hardop uit voor de spiegel (bijv: “Ik ben nu aan het werk bij dit droombedrijf. Ik ben op reis in India. etc. Ik ben gelukkig”. Zo creëer je een mindset waar jouw 'systeem' vanzelf in gaat geloven. En wanneer je ergens in gelooft, wordt het gemakkelijker om het te bereiken, dat weten we allemaal! Maar er is meer! Kijk maar eens hoe sterk de kracht van gedachten kan zijn: 

Stap 4: Maak ze concreet.

Maak van je droom een heel concreet doel. Inclusief datum en tijd. Bijv: "Ik loop op 1 augustus 2016 de Marathon van New York". Net als in de vorige stap formuleer je hem alsof het al zover is. Door deze stap te nemen, haal je je droom een stukje dichterbij, uit de droomwereld naar de realiteit. 

Stap 5: Maak een stappenplan.

Wanneer je je doel helder hebt, zet je dit om in kleinere stappen. Schrijf ze op, zodat je af kunt vinken wat je al bereikt hebt. Hier geldt: hoe kleiner de stapjes, hoe beter – dan kun je ‘voelen’ dat je dichter bij je droom komt.  

Stap 6: Visualiseer je dromen en doelen

Bedenk je eerste stap: "Wat kan ik vandaag al doen om dichter bij mijn einddoel te komen?" Bijvoorbeeld: iemand bellen, iets op internet uitzoeken, een logo maken, een domeinnaam kopen etc. Schrijf je stap op en voer hem uit, voordat de dag voorbij is. Door elke dag wat energie te steken in je droom, komt deze tot leven en worden de stappen steeds helderder. Heb je moeite met beginnen? Laat je inspireren toffe filmpjes zoals deze van Preston Smiles! 

Stap 7: Vier je successen.

Heb je iets bereikt? Vier het! Al is het maar een kleine stap, het is de moeite waard om hiervoor dankbaar te zijn. Door je successen te vieren (liefst met andere mensen) voed je jezelf met positieve energie – en daarvan kan je droom weer groeien.

Stap 8: Vier je falen.

Gaat iets mis? Vier dit ook! Je hebt immers iets heel belangrijks geleerd – namelijk hoe het niét moet! Het is niet voor niets dat de meeste succesverhalen beginnen met een gigantische mislukking. Door te ervaren dat de wereld doordraait wanneer er iets gruwelijk misgaat, neemt je angst af – en de kans op succes toe!

Stap 9: Doe het samen met anderen.

Je hoeft niet alles zelf te doen. Sterker nog: samen is vaak leuker en effectiever dan alleen. Richt je op jouw talenten en vraag anderen om hun talenten te laten shinen voor het bereiken van jouw droom. Verzamel een clubje mensen om je heen die je vertrouwt, en vraag hen ook om je te ‘pitbullen’ of scherp te houden, wanneer je dreigt af te dwalen. 

Stap 10: Kies de juiste plek.

Creëer een setting waarin je makkelijk werkt aan je doelen. Zonder afleiding, het liefst met mensen die ook aan hun dromen werken. Vaak werkt een plek ‘buiten de deur’ beter dan thuis – want voor je het weet sta je de wasmachine te vullen. Kies een fijne plek, zodat je zin krijgt om erheen te gaan en verder te bouwen aan je droom.