Op welke manier leer jij? Doe de check

op welke manier leer jij? Doe de check:

Climb the tree.jpg

Hoe leer jij eigenlijk? Uit boeken? Zie je liever beelden? Of misschien leer jij het meeste als je ergens zelf mee aan de slag gaat?

Verschillende manieren van leren worden ook wel meervoudige intelligentie genoemd. Het is superwaardevol om jouw manier van leren te kennen en te begrijpen. 

"Het gaat er niet om hoe intelligent je bent, maar hóe je intelligent bent", vertelt Dolf Hautvast. Dolf is mede-oprichter van Breekjaar en geeft binnen de programma's de workshop 'meervoudige intelligentie', gebaseerd op onderzoek van Howard Gardner. 

In het Nederlandse onderwijssysteem wordt vooral getoetst op het reproduceren van kennis uit boeken of vaardigheden als taal en wiskunde. Als dit niet jouw leerstijl is, heb je misschien (al jaren) het gevoel dat je niet intelligent genoeg bent, of niet tot je recht komt (check het plaatje hiernaast —> ).

Welke leerstijl past bij jou?

Hoog tijd om uit te zoeken hoe jij leert! Hieronder staan de acht verschillende leerstijlen. Je hebt van allemaal een beetje, maar waarschijnlijk zijn er drie het meest op jou van toepassing. Check hieronder welke drie het best bij je passen:

1. Logisch-mathematische intelligentie: je bent goed met cijfers, kunt logisch nadenken en bent kritisch en onderzoekend van aard.
2. Interpersoonlijke intelligentie: je kunt goed leren in teamverband en met/van andere mensen.
3. Intrapersoonlijke intelligentie: je houdt van nadenken en zit soms in je eigen wereld te dromen of te filosoferen.
4. Verbaal-linguïstische intelligentie: je leert het liefst uit boeken en bent goed met taal/woorden.
5. Visuele intelligentie: je bent een beelddenker en je kunt goed visualiseren (dingen 'voor je zien')
6. Muzikaal/ritmische intelligentie: je leert met ritme/muziek.
7. Natuurgerichte intelligentie: je gebruikt natuurelementen in je leerproces. 
8. Lichamelijke intelligentie: je leert het beste door te bewegen.

Welke drie leerstijlen overheersen bij jou? Weten hoe jij iets leert, kan inzicht geven in welke studie- of toekomstkeuze je gaat maken. Kies je voor een praktijkgerichte opleiding, wil je vooral dingen creëren, of doe jeliever iets waarbij met je neus in de boeken zit?  

Deze workshops helpen je uit te zoeken wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. Lijkt dit je wat? Misschien is Breekjaar iets voor jou! Kom anders gewoon een keer kennismaken op een Breekochtend! Je kunt je aanmelden via de gele knoppen hieronder.


HET JAARPROGRAMMA VAN BREEKJAAR START WEER IN SEPTEMBER

In het jaarprogramma van Breekjaar leer je jezelf kennen, krijg je tools om slimme toekomstkeuzes te maken - en er is ook nog tijd naast het programma te werken. 

Tijdens een gratis Breekochtend kun je ervaren wat we bij Breekjaar doen en of Breekjaar iets voor je is.