Wat is Breekjaar?

Wat is Breekjaar?

Breekjaar is een avontuurlijk tussenjaar in Nederland voor jongeren die moeite hebben met het bepalen van hun volgende stap na de middelbare school. En voor jongeren die gestopt zijn met hun studie (MBO, HBO, WO) en het nu even niet meer weten. Als je deelneemt aan Breekjaar investeer je in jezelf en ontdek je je talenten, werk je aan je zelfvertrouwen, ontwikkel je creativiteit en ondernemerschap en leer je slimme (toekomst)keuzes maken.

Je kunt kiezen voor een programma van 5 of 10 maanden op één van onze 3 locaties, in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven. De halfjaarprogramma's starten in februari en de jaarprogramma's in september. In het Jaarprogramma ga je ook nog eens 6 weken op reis!

Deelnemers aan een Breekdag

Deelnemers aan een Breekdag

Hoe doe je dit?
In Breekjaar ga je aan de slag met uitdagende opdrachten, twee maanden buitenlandervaring (in het Jaarprogramma), een aantal avontuurlijke kampen in de natuur, proefstuderen, creativiteit en (maatschappelijk) ondernemerschap. En dat alles onder intensieve begeleiding van persoonlijke coaches. Hierdoor ontdek je wie je bent, wat je goed kunt en wat je wilt, waardoor je daarna efficiënter, gemotiveerder en op een leukere manier kunt werken en leren. Zo maak je kennis met dingen die belangrijk zijn voor het leven die je nou juist niet op school hebt geleerd. 

Je beleeft Breekjaar zowel individueel als samen, in een groep van maximaal 30 leeftijdsgenoten. Wil je meer weten over de programma's? Lees hier meer over het Jaarprogramma (vanaf september) en  het Halfjaarprogramma (vanaf februari). 
 

Wat zeggen de deelnemers zelf over Breekjaar? Lees het hier. 

Wil je kennis komen maken met Breekjaar? Kom dan naar een 'Breekochtend.' Hier lees je wat dat inhoudt.