Wat is Breekjaar?

Wat is Breekjaar?

Breekjaar is een avontuurlijk tussenjaar voor jongeren alle jongeren in Nederland die moeite hebben met het bepalen van hun volgende stap na de middelbare school. En voor jongeren die gestopt zijn met hun studie (MBO, HBO, WO) en het nu even niet meer weten. Meedoen aan Breekjaar betekent investeren in jezelf. Je en ontdekt je talenten, werkt je aan je zelfvertrouwen, ontwikkelt je creativiteit en ondernemerschap en leert je slimme (toekomst)keuzes maken.

Je kunt kiezen voor een programma van 5 of 10 maanden op één van onze 3 locaties, in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven. De halfjaarprogramma's van 2018 starten eind januari en de jaarprogramma's in september. In het Jaarprogramma ga je ook nog eens 6 weken op reis!

20130608 Breekdag mr-0869.jpg

Hoe doe je dit?
In Breekjaar ga je aan de slag met jezelf in de vorm van projecten, een aantal avontuurlijke kampen, proefstuderen, creativiteit en (maatschappelijk) ondernemerschap en een reisperiode (in het Jaarprogramma).

Zo maak je kennis met dingen die belangrijk zijn voor het leven die je nou juist niet op school hebt geleerd. 

Bij dit alles word je begeleid door een persoonlijke coach. Hierdoor ontdek je wie je bent, wat je goed kunt en wat je wilt, zo leer je slimme keuzes maken voor de toekomst.

Je beleeft Breekjaar zowel individueel als samen, in een groep van maximaal 30 leeftijdsgenoten. Wil je meer weten over de programma's? Lees hier meer over het Jaarprogramma (vanaf september) en  het Halfjaarprogramma (vanaf februari). 

Wat zeggen de deelnemers zelf over Breekjaar? Lees het hier. 

Wil je kennis komen maken met Breekjaar? Kom dan naar een 'Breekochtend.' Hier lees je wat dat inhoudt.