Wat is Breekjaar?

Wat is Breekjaar?

Breekjaar is een avontuurlijk tussenjaar voor alle jongeren in Nederland die moeite hebben met het bepalen van hun volgende stap na de middelbare school. En voor jongeren die gestopt zijn met hun studie (MBO, HBO, WO) en het nu even niet meer weten. Meedoen aan Breekjaar betekent investeren in jezelf. Je ontdekt je talenten, werkt aan je zelfvertrouwen, ontwikkelt creativiteit en ondernemerschap en je leert slimme (toekomst)keuzes maken. In het Jaarprogramma ga je ook nog eens 6 weken op reis!

Je kunt kiezen voor een programma van 10 maanden (start september 2018) op één van onze locaties in Amsterdam of Utrecht. 

20130608 Breekdag mr-0869.jpg

In jouw Breekjaar ga je aan de slag met jezelf in de vorm van projecten, een aantal avontuurlijke kampen, proefstuderen, creativiteit, ondernemerschap en een reisperiode (in het Jaarprogramma).

Zo maak je kennis met dingen die belangrijk zijn voor het leven die je nou juist niet op school leert.

Bij dit alles word je begeleid door een persoonlijke coach. Hierdoor ontdek je wie je bent, wat je goed kunt en wat je wilt, zodat je slimme keuzes kunt maken voor de toekomst.


Waarom Breekjaar?

5 redenen om voor Breekjaar te kiezen:

 1. Het meest complete tussenjaar van Nederland!
  Wil je leren kiezen, reizen, werken, of jezelf ontwikkelen? Of gewoon allemaal? Breekjaar is het enige programma in Nederland waarbij je niet hoeft te kiezen!

 2. Aandacht en begeleiding
  Je krijgt een persoonlijke coach die met je meedenkt, je uitdaagt en je ondersteunt. Deze coach is er altijd, wanneer jij het nodig hebt.

 3. Persoonlijke ontwikkeling
  Breekjaar gaat veel verder dan keuzetesten en folders kijken. Je gaat zélf ontdekken wat bij je past, wat je wilt en wie je bent.

 4. Ruimte & actie!
  Het programma van Breekjaar biedt veel ruimte voor jou en je groep. Geen stress, geen toetsen en geen boeken, maar wel veel leren, ontdekken, falen en groeien.

 5. Resultaat
  Na dit jaar ben je gegroeid in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen - én kun je een toekomstkeuze maken waar je achter staat!


Je beleeft Breekjaar zowel individueel als samen, in een groep van maximaal 30 leeftijdsgenoten. Wil je meer weten over de programma's? Klik op de knoppen hieronder.

Wat zeggen de deelnemers zelf over Breekjaar? Lees het hier. 

Wil je gratis kennismaken met Breekjaar? Kom dan naar een 'Breekochtend.' KLIK HIER!