Deelnemers over Breekjaar

Referenties & verhalen

 

Deelnemers
Wil je van een deelnemer (Breeker) uit 1 van de afgelopen Breekjaar-programma's horen hoe zij het ervaren hebben? Dan kun je mailen naar post@breekjaar.nl  We zorgen dan voor een match!

Ouders
Of wil je graag spreken met een ouder van een Breeker over zijn of haar ervaringen met Breekjaar? Carla Roebroeck (moeder van Coos, Breeker Utrecht) heeft aangegeven graag haar ervaringen als ouder en de ervaringen van haar dochter Coos te delen. Je kunt Carla benaderen op: info@positiefwerkt.com 

Meer reviews
Ook op Facebook delen mensen hun enthousiasme met de wereld! Wil je ze lezen? Je vind ze hier.


Esther

"Wil je zelfverzekerder worden? Wil je je comfortzone vergroten? Wil je vrienden voor het leven maken? Wil je je fouten niet afstraffen maar juist ervan genieten en ze vieren? Wil je complimenten leren geven en vooral leren ontvangen en binnen laten komen? En wil je goede begeleiding hebben van een liefdevolle en nooit veroordelende coach? Breekjaar doet dit allemaal. Het is alles behalve schools en jij volgt en ondergaat je eigen proces waarbij je eruit haalt wat je erin stopt."


Lotte

"Breekjaar is echt een waan-zinnig tussenjaar!! Uit je comfortzone stappen, nieuwe dingen ontdekken, mooie mensen leren kennen, vallen en weer opstaan. Bewustworden, breken, beleven, beslissen en bouwen. En dat alles in een groep mensen die voor de rest van je leven in je hart zitten. Ik zou Breekjaar echt ie-de-reen aanraden! Echt een fantastische ervaring waar ik de rest van mijn leven nog profijt van heb!"


Ouder over zijn zoon na de Breekochtend:

"Hij is hevig enthousiast, geëmotioneerd. Hij zei: 'Al zou het niet lukken dat ik Breekjaar kan doen, waar ik wel alles voor wil doen, dan nog is deze ochtend een van de beste sinds heel lang geweest. Iedereen zou in zijn leven minstens één zo'n ochtend moeten meemaken. Wat zou dat de wereld veranderen.'

Hij was zelf ook zo geraakt, open en dankbaar voor hoe anderen hem gewoon waardeerden voor wie hij was en hem bedankten voor zijn openheid. Hij is er nog soort van beduusd van."


  Tijdens de stiltewandeling

Tijdens de stiltewandeling

Davita (halfjaarprogramma Amsterdam 2017)

"Rennen, rennen en nog eens rennen. Dat is normaal in de maatschappij en daar worden wij zo door beïnvloed. Tijdens Breekjaar leerde ik om stil te staan. Stil te staan bij wie ik ben, waar ik sta en wat ik los kan laten. Vooral tijdens de buitenweek wordt hier dieper op in gegaan. De stilte in. De stilte die zo te voelen en te vinden is in de natuur. Tijdens een wandeling in stilte voelde ik opeens de wind door mijn haren; de zon op mijn huid en de grond onder mijn voeten. Langzaam kwam ik terug in de natuur. De bron waaruit we zijn ontstaan. En toen ik me daar opeens zo verbonden mee voelde, was ik niet meer alleen ik. Ik was veel meer. Ik voelde me het geheel. Het geheel van alles om ons heen: de geuren, de kleuren, de geluiden, echt alles werd één. Mijn hart opende en tijdens mijn uitademingen kon ik mijn verwachtingen loslaten. De verwachtingen over mezelf, mijn leven en de mensen om mij heen. Iets waarin ik me zo gevangen kan voelen, kon ik eindelijk loslaten. Ik realiseerde me het weer: ik ben er en besta. Meer hoef ik niet te doen! Wat een heerlijke, intense en liefdevolle week was het."


Schermafbeelding 2017-06-28 om 15.58.47.png

Flip (Ouder)

"Afgelopen vrijdag was ik bij de eindpresentaties in Utrecht. Ik zat op de tribune en zat van begin tot einde op het randje van mijn stoel. Bij allemaal! Als je zo spontaan zoveel van jezelf durft te laten zien aan zo'n grote groep mensen, zo in contact met jezelf en de mensen voor je, zo kwetsbaar en krachtig tegelijk..... Daar ben ik diep van onder de indruk. Het resoneert met mijn eigen ontwikkelingsproces, en ik ben nota bene 58! Deze brekers maken een ontwikkelingsgang door die essentieel is voor je groei als mens in de maatschappij. Die gaat hier nog heel veel plezier van hebben, dat weet ik zeker. Dank, dank, dank dat je dit in de wereld hebt gezet en dat jullie dit zo zorgvuldig en deskundig doen."


2017-06-18-PHOTO-00000113.jpg

Edith (Ouder)

"Dank je wel Breekjaar voor de mooie ondersteuning van onze dochter de afgelopen 5 maanden. Ze is gesterkt en gesteund en heeft weer levensblijheid terug gekregen. En dat is fantastisch om te zien."


                 Oud-Breeker Fleur 

                Oud-Breeker Fleur 

Fleur (Jaarprogramma Amsterdam)

"Mijn jaar is bijna af, en kan zeggen dat het een van de mooiste jaren van m'n leven was. Ik gun iedereen zo'n jaar! Mezelf ontdekt, angsten overwonnen, alleen gereisd naar Peru, gelachen, gehuild. Eigenlijk het meest waardevolste jaar van m'n leven!" 


 Oud-Breeker Nick 

Oud-Breeker Nick 

Nick (Halfjaarprogramma Utrecht)

"Normaal gesproken ben ik niet zo van het posten van dingen op Facebook. Maar toch voel ik heel erg de behoefte om dit te posten. 

De afgelopen vijf maanden heb ik Breekjaar gedaan. Echt een fantastische ervaring. Hier heb ik zo veel over mijzelf geleerd. Er zijn geen vakken zoals Engels, Nederlands of Wiskunde. Het enige dat écht telt in deze periode is 'ik'. Ik kan het iedereen aanraden! 

Mensen bedankt voor één van de meest fantastische periodes uit mijn leven! 

I am ready for the next episode!" 


 Oud-Breeker Coos 

Oud-Breeker Coos 

Coos (Jaarprogramma Utrecht)

"Maaagisch mooie afsluiting gehad van mijn Breekjaar. Het meest bijzondere, fijne, leuke, liefdevolle en tofste jaar ooit gehad!! Dankzij Breekjaar en alle mooie helden die ik daar heb ontmoet, heb ik zoooo veel geleerd & heb ik de grootste ontwikkeling ever doorgemaakt. Dit had ik nooit durven dromen, en dit neem ik mee voor m'n hele leven." 


Fabiënne

"Een geweldig tussenjaar, waarbij je jezelf leert kennen, ongelofelijk veel leert over/van jezelf en anderen. Een jaar met heel veel liefde, fouten vieren, openheid en 'alles mag er zijn'. Ik raad iedereen Breekjaar aan! Wat een jaar! En hier heb je je hele leven nog profijt van!"


 Groepsfoto eindkamp van Emma 

Groepsfoto eindkamp van Emma 

Emma (Jaarprogramma Amsterdam)

"Dat was het dan. 10 maanden van geweldig mooie mensen en heel, heel veel liefde. 

Woorden kunnen niet omschrijven wat dit jaar voor mij heeft betekend. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben betekend, alle ruimte die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen en om te leren van mezelf te houden."

 


 Oud-Breeker Daan

Oud-Breeker Daan

Daan (Jaarprogramma Utrecht)

"Dankzij mijn ouders, mijn vriendin, mijn coach Evert, deze fantastische groep brekers en bovenal Daan, heb ik mezelf gevonden op de juiste baan. (...) Dus dit is wat Breekjaar me heeft gebracht; de kracht, de macht en het heeft me verlost van al die klote vracht."

 


 Oud-Breeker T

Oud-Breeker T

Thomas (Halfjaarprogramma Amsterdam)

"Wow, het is alweer 2 jaar geleden dat ik Breekjaar heb mogen doen.

Nog steeds geen spijt van: het was de beste ervaring die ik ooit heb gehad. Nogmaals bedankt!"


Blogs van Breekers