The summer is magic

The summer is magic! Doen wat je wilt, go with the flow! Maar wat gebeurt daarna? De back to school blues? Nee man! Dat hoeft helemaal niet.. Lees hier hoe je het zomergevoel vast kunt houden en tóch aan je toekomst kunt timmeren met een tussenjaar bij Breekjaar!

The summer is magic!

Maar wat gebeurt daarna?

Vrije tijd, vrienden om je heen, ronddartelen op stranden en festivals, go with the flow… Je wilt dat die zomer eeuwig duurt, omdat dat nou juist de tijd is dat jij doet waar JIJ behoefte aan hebt, dingen waar je écht blij van wordt. Je staat op en je hebt zin in je dag, zonder dat je van alles móet. 

Zo half augustus begint het einde in zicht te komen en begin je heel af en toe een vleugje te voelen van de ‘back to school blues’. Wie kent hem niet?

Back to reality

Je wilt later een goeie baan, zekerheid, een goede toekomst. En je ouders willen dat ook. Maar tóch knaagt er iets aan je: je weet helemaal niet wat je eigenlijk wilt. Je hebt misschien een studie gekozen, of de keuze nog even uitgesteld, maar toch blijft iedereen steeds aan je vragen “wat ga je studeren?” en “ben je er al uit wat je wilt?”. 

Zorgeloos ontdekken (zonder boeken!)

En wat jij wilt, is leuke dingen doen. Zorgeloos zijn, nieuwe plekken en mensen meemaken, ontdekken, en vooral graag een beetje lol maken. 

Maar wat als… Je dat gewoon kunt blijven doen, en tóch ondertussen kunt timmeren aan je toekomst? En achter komen wat je werkelijk wilt, waar je hart sneller van gaat kloppen en wat je je hele leven zou kunnen doen zonder dat het voelt als werken? 

En wat nou als je dat ook nog kunt doen zonder dat er een theorieboek aan te pas komt? Wat niet wil zeggen dat het niet hard werken is – in tegendeel.

In een inspirerende omgeving werk je aan je zelfvertrouwen, ontdek je jouw kwaliteiten, leer je samen met anderen nieuwe skills, je creativiteit en ondernemerschap in te zetten. Je leert opnieuw keuzes te maken en vooral zelfstandig te zijn, je eigen koers te varen. Zo leer je een loopbaan- of studiekeuze te maken die bij jou past. Kortom, allerlei dingen die je niet leert op de middelbare school maar die o zo belangrijk zijn voor een leven waar jij blij van wordt!  

Is een tussenjaar iets voor jou?

Een tussenjaar brengt je:

  • Meer levensinzicht en zelfinzicht. 
  • Meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. 
  • Meer motivatie. 
  • Een betere studiekeuze en betere studieresultaten. 
  • Meer kennis van en ervaring met andere culturen en lagen van de bevolking.
  • Meer levensgeluk. 

Bron: "Kies gerust voor een tussenjaar" / e-gids / Danielle Vogels, 2014/ www.targetfocus.nl  (gebaseerd op een onderzoek van Florida State University, 2014)

Een tussenjaar bij Breekjaar

Breekjaar biedt dit programma in Utrecht en Amsterdam. Een periode van 10 maanden waarin je met leeftijdsgenoten kunt uitvinden wie jij bent en wat je wilt in je leven. Onderdeel van het programma is ook een buitenlandperiode van 2 maanden waarin jij zelf op avontuur gaat! Klik op de gele knop onderaan deze pagina om je in te schrijven voor een breekdag of mail ons een vrijblijvend intake-gesprek.


Hoe Breekjaar precies in zijn werk gaat kun je het beste gewoon komen ervaren. Speciaal hiervoor organiseren we Breekochtenden. Wil je hier bij zijn? Schijf je in via de gele knop. Breekochtenden zijn gratis.

Heb je vragen? Bel gerust! Wij vinden het leuk om je meer te vertellen over ons programma.

P.S. Ook voor je ouders hebben we iets te lezen: 4 Studiekeuzetips voor ouders.