Kosten Halfjaarprogramma tussenjaar

Breekjaar kosten - Halfjaarprogramma

Kracht van niet weten
Eettafel Breekjaar kosten

 

2) Een slim plan voor de rest van het bedrag.
Het wordt ongetwijfeld een uitdaging voor jou om vóór de start van het programma de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen. Maar je staat er vast niet alleen voor. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vraag aan je familie en vrienden of je een deel van het bedrag kun lenen

 • Ga extra werken vanaf het moment dat je weet dat je Breekjaar gaat doen

 • Misschien heb je wel wat spaargeld?

 • En misschien kunnen je ouders iets bijdragen?

 • Zet je eigen crowdfundingcampagne op!

Wil je heel graag Breekjaar doen en denk je - nadat je onderstaande gelezen hebt - dat dit onhaalbaar is voor jou? Maak dan toch een afspraak, wij denken binnen onze mogelijkheden graag mee met jouw financiële plan. We vinden het heel belangrijk dat Breekjaar voor iedereen mogelijk wordt, ongeacht financiële achtergrond.

Deelnemen aan het Halfjaarprogramma tussenjaar kost 5870. Dat is veel geld beseffen we, maar met voldoende inspanning (zowel van jou als van ons) is dat voor heel veel jongeren mogelijk. Lees verder! 

Passende betalingsregeling
Om jouw deelname aan Breekjaar mogelijk te maken, kun je dat bedrag in stukjes hakken. We gaan tijdens de intake graag met je in gesprek om jouw financiële mogelijkheden te bekijken en samen de beste strategie te bepalen. Daarbij bieden we een aantal standaardopties, maar passen deze aan als het voor jou op een andere manier beter haalbaar wordt.

Optie 1:
€ 3870,- aan het begin + 5 termijnen van € 400,-

Optie 2:
€ 2870,- aan het begin + 5 termijnen van € 600,-

Optie 3: 
het hele bedrag in één keer
 

Zoals gezegd, helpen en denken we graag met je mee om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Zo kun je het bijvoorbeeld aanpakken:

1) Zelf werken tijdens het jaar voor € 400 of € 600 per maand.
Tijdens Breekjaar werk je naast het programma om een aanzienlijk deel van de kosten bij elkaar te verdienen. In 5 maanden betaal je elke maand een vast bedrag. Gedurende het grootste deel van het jaar is er 2 tot 3 per week tijd om te werken. (Of meer, als je dat aankunt, in het weekend bijvoorbeeld).
 

Het werken voor je eigen geld is een belangrijk onderdeel van Breekjaar, want als je het zelf verdient krijgt jouw Breekjaar veel meer waarde! De huidige Breekers vinden het pittig maar zijn er supertrots op dat ze zelf hun boontjes doppen.
Een investering in jouw toekomst is vast iets waar mensen in jouw omgeving aan bij willen dragen. En het mooie is, zo is Breekjaar zelf ook ontstaan: doordat 110 mensen ons via crowdfunding een lening hebben gegeven is Breekjaar nu realiteit. Het is zeker geen eitje, maar als je het écht wilt, is alles mogelijk.

3) Breekfonds
Breekjaar is toegankelijk voor iedereen die dat écht wil. Maar misschien speelt er toch iets waardoor financiële ondersteuning onvermijdelijk is. Mocht het je toch niet lukken om Breekjaar helemaal zelf te betalen, kom je misschien in aanmerking voor ons Breekfonds. Lees meer over ons Breekfonds

4) Breekjaar+
In samenwerking met het VSBfonds hebben we 12 Wildcards te vergeven voor de halfjaar programma's die starten in februari 2018. Heb jij een of meerdere ouders met een niet-westerse achtergrond, en zelf weinig financiële middelen? Maak dan aanspraak op deze mogelijkheid! Lees hier meer >>

TIP: Kinderbijslag
Geef op tijd aan bij de SVB en DUO dat je Breekjaar gaat doen. Dat is belangrijk voor je ouders om in aanmerking te blijven komen voor kinderbijslag. 

Eten kosten Breekjaar
Handen geld kosten

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Lunchkosten en andere persoonlijke uitgaven
  Reken per dag ongeveer € 2 voor een gezamenlijke lunch. Hoe de lunch geregeld wordt is aan de Breekers zelf, maar samen is natuurlijk wel supergezellig! Als je ‘s avonds blijft hangen om met elkaar te koken is dat ook voor eigen rekening (afhankelijk van de mogelijkheden per locatie.)
   
 • Reiskosten
  De reiskosten van en naar de Breekjaar locatie en andere trips die je binnen het programma onderneemt zijn niet bij de kosten inbegrepen.
   
 • Huisvesting
  Huisvesting regel en betaal je zelf. Sommige Breekers wonen nog bij hun ouders, of logeren 2 nachten per week bij familie (kost weinig tot niks) en anderen huren gezamenlijk een appartement of een kamer in de stad.