Kosten Jaarprogramma tussenjaar

kosten - jaarprogramma

Wil je heel graag Breekjaar doen en denk je - nadat je onderstaande gelezen hebt - dat dit onhaalbaar is voor jou? Maak dan toch een afspraak, wij denken binnen onze mogelijkheden graag mee met jouw financiële plan. We vinden het heel belangrijk dat Breekjaar voor iedereen mogelijk wordt, ongeacht financiële achtergrond.

Deelnemen aan het Jaarprogramma tussenjaar kost € 8970. Dat is veel geld beseffen we, maar met voldoende inspanning (zowel van jou als van ons) is dat voor heel veel jongeren mogelijk. Lees verder! 

Passende betalingsregeling
Om jouw deelname aan Breekjaar mogelijk te maken, kun je dat bedrag in stukjes hakken. We gaan tijdens de intake graag met je in gesprek om jouw financiële mogelijkheden te bekijken en samen de beste strategie te bepalen. Daarbij bieden we een aantal standaardopties, maar passen deze aan als het voor jou op een andere manier beter haalbaar wordt.

Optie 1: € 4970,- aan het begin + 10 termijnen van € 400,-
Optie 2: € 2970,- aan het begin + 10 termijnen van € 600,-
Optie 3: het hele bedrag in één keer

1236482_232007556953104_2037841570_n.jpg

Zoals gezegd, helpen en denken we graag met je mee om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Zo kun je het bijvoorbeeld aanpakken:

1) Zelf werken tijdens het jaar voor € 400 of € 600 per maand.
Tijdens Breekjaar werk je naast het programma om een aanzienlijk deel van de kosten bij elkaar te verdienen. In 10 maanden betaal je elke maand een vast bedrag. Gedurende het grootste deel van het jaar is er 2 tot 3 dagen per week de tijd om te werken. (Of meer, als je dat aankunt, in het weekend bijvoorbeeld).

 

Het werken voor je eigen geld is een belangrijk onderdeel van Breekjaar, want als je het zelf verdient krijgt jouw Breekjaar veel meer waarde! De huidige Breekers vinden het pittig maar zijn er supertrots op dat ze zelf hun boontjes doppen.
7crowdfundingwebsitesforgettingmoney.png

2) Een slim plan voor de rest van het bedrag.
Het wordt ongetwijfeld een uitdaging voor jou om vóór de start van het programma het startbedrag bij elkaar te krijgen. Maar je staat er vast niet alleen voor. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vraag aan je familie en vrienden of je een deel van het bedrag kun lenen

 • Ga extra werken vanaf het moment dat je weet dat je Breekjaar gaat doen

 • Misschien heb je wel wat spaargeld?

 • En misschien kunnen je ouders iets bijdragen?

 • Zet je eigen crowdfundingcampagne op!

Een investering in jouw toekomst is vast iets waar mensen in jouw omgeving aan bij willen dragen. En het mooie is, zo is Breekjaar zelf ook ontstaan: doordat 110 mensen ons via crowdfunding een lening hebben gegeven is Breekjaar nu realiteit. Het is zeker geen eitje, maar als je het écht wilt, is alles mogelijk.

3) De Wildcard
Heb je zelf te weinig financiële middelen om dit (met behulp van je omgeving) te betalen? Lees dan verder. Een Wildcard houdt in dat het programma deels of volledig voor je gefinancierd wordt door het VSBfonds. Dat is een behoorlijk cadeau! Lees meer >>
Let op! De Wildcardplekken voor 2018/2019 zijn bijna vergeven. Als je je nu aanmeldt kom je op een wachtlijst. Wij ondersteunen je nog steeds actief op andere manieren om je financiële situatie rond te krijgen dus schrijf je bij twijfel wel in en vink aan dat je voor de Wildcard komt

4) Het Breekfonds
Breekjaar is met bovenstaande tips meestal toegankelijk voor iedereen die dat écht wil. Maar misschien speelt er bij jou toch iets waardoor wat extra financiële ondersteuning onvermijdelijk is. Mocht het je toch niet lukken om Breekjaar volledig zelf te financieren, dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage van het Breekfonds. Lees meer >> 

1511919_278780328942493_1897638789_n.jpg

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De reisperiode
  Er zijn Breekers die hun reisperiode (deels) invullen met vrijwilligerswerk en daardoor weinig extra geld kwijt zijn, op persoonlijke uitgaven na. Je bepaalt zelf hoe gek je het wilt maken, passend bij jouw financiële mogelijkheden en doelen. Ook kun je deze periode bijvoorbeeld een deel op reis gaan en een deel van de twee maanden extra werken.
 • Lunchkosten en andere persoonlijke uitgaven
  Reken per dag ongeveer € 2 voor een gezamenlijke lunch. Hoe de lunch geregeld wordt is aan de Breekers zelf, maar samen is natuurlijk wel supergezellig! Als je ‘s avonds blijft hangen om met elkaar te koken is dat ook voor eigen rekening (afhankelijk van de mogelijkheden per locatie.)
   
 • Reiskosten
  De reiskosten van en naar de Breekjaar locatie en andere trips die je binnen het programma onderneemt zijn niet bij de kosten inbegrepen.
   
 • Huisvesting
  Huisvesting regel en betaal je zelf. Sommige Breekers wonen nog bij hun ouders, of logeren 2 nachten per week bij familie (kost weinig tot niks) en anderen huren gezamenlijk een appartement of een kamer in de stad.