Yes! Keuzestress! - Breekjaar

Stel je voor... Dat er een tussenjaar zou bestaan vol avontuur - en je daarnaast helpt bij het maken van slimme (toekomst)keuzes. Een jaar waarin je kunt ontdekken, spelen, groeien en ontwikkelen, op een manier die op de middelbare school niet mogelijk was. Breekjaar is zo'n tussenjaar!

YES! Keuzestress!
kies een tussenjaar.

Keuzestress. Steeds meer jongeren hebben er last van. Met de inschrijf-deadline van 1 mei en de eindexamens voor de deur is de vraag “Wat wil ik nu eigenlijk?” relevanter dan ooit. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de druk wordt ook steeds groter, mede door het studievoorschot dat dit jaar van kracht gaat.

Maar wat als je niet iets hoeft te wórden? Wat als je juist wilt ontdekken wat je al bént? En vanuit daar je keuzes kunt maken? Op deze manier is de kans groter dat je bij de juiste studie of -  minstens zo belangrijk – in de juiste baan terecht komt.

Een tussenjaar

Steeds meer jongeren kiezen daarom voor een tussenjaar. Hiermee stellen ze het maken van de keuze nog lekker een jaartje uit. Ze vertrekken met hun backpack naar het buitenland om nog éven onbezonnen te kunnen feesten, of ze gebruiken het jaar om erachter te komen wat ze écht willen.

Avontuur & studiekeuze

Stel je voor...Dat er een tussenjaar zou zijn vol avontuur, dat je zou helpen bij het maken van slimme (toekomst)keuzes. Een jaar waarin je kunt ontdekken, spelen, groeien en ontwikkelen - en waar je allerlei dingen leert waarvoor op de middelbare school geen aandacht was. Fouten maken bijvoorbeeld. Of leren kiezen, ondernemen, verbinden met anderen en je eigen geld verdienen. En dat je dan óók nog de kans krijgt om 6 weken op reis te gaan te gaan. Oh - en verder krijg je gave workshops, ga je 2x op kamp en heb je de rest van het jaar een supervette locatie tot je beschikking, in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven …

Voordelen van een tussenjaar

  • Meer levensinzicht en zelfinzicht. 
  • Meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. 
  • Meer motivatie. 
  • Een betere studiekeuze en betere studieresultaten. 
  • Meer kennis van en ervaring met andere culturen en lagen van de bevolking.
  • Meer levensgeluk. 

Bron: "Kies gerust voor een tussenjaar" / e-gids / Danielle Vogels, 2014/ www.targetfocus.nl(gebaseerd op een onderzoek van Florida State University, 2014)

Breekjaar is zo'n tussenjaar.

Een jaar waarin jij kunt ontdekken wie jij bent en wat jij wilt. Waar je dingen tegenkomt die je misschien eerder nooit bedacht zou hebben, verborgen talenten ontdekt, of juist uitkomt bij iets wat je al heel lang wilde, maar tot nu toe nog net niet durfde.

Je gaat een groep van max. 30 deelnemers (Breekers) het avontuur aan en combineert op deze manier het maken van een keuze met de voordelen van een tussenjaar!


Kom naar een Breekdag! (open dag)

Hoe Breekjaar precies in zijn werk gaat kun je het beste gewoon komen ervaren. Speciaal hiervoor organiseren we Breekdagen. Wil je hier bij zijn? Schijf je in via de gele knop.

Heb je vragen? Bel gerust! Wij vinden het leuk om je meer te vertellen over ons programma.

P.S. Ook voor je ouders hebben we iets te lezen: 4 Studiekeuzetips voor ouders.